fbpx
НОВ ПРОДУКТ: ProtaStrucutre - софтуер за структурен анализ и проектиране.
Дата: 07/02/2023
Час: 14:27

Увеличeте производителността и ефективността си с Autodesk AEC Collection.

AEC Collection е пакет от различни софтуерни продукти, предназначени да помагат на архитекти, инженери и професионалисти да проектират, изграждат и управляват проекти по-ефективно.

Съдържание

There are no headings in this document.

Какво представлява Autodesk AEC Collection и как работи?

AEC Collection (Architecture, Engineering & Construction Collection) е пакет от различни софтуерни продукти, предназначени да помагат на архитекти, инженери и професионалисти да проектират, изграждат и управляват проекти по-ефективно. Колекцията включва продукти, като Revit, които служи за създаване на строителни модели (BIM) на сгради, AutoCAD лидер на пазара относно 2D чертане и 3D проектиране и документация, Civil 3D за проектиране на пътна инфраструктура, Navisworks за преглед и координация на проекти, 3ds Max за визуализация на статични изображения и създаване на анимации, както и други продукти, които помагат на производителността на екипа ви. АЕС Collection има качествата да улесни преминаването към BIM работни процеси, осигурявайки достъп до двата основни CAD и BIM продукта – AutoCAD и Revit.

aec-kolektsia-programi-1

AEC Colletion предоставя на потребителите необходимите инструменти за бързо и точно създаване на висококачествен дизайн. Колекцията осигурява достъп до ефективни продукти за сътрудничество, които позволяват на екипите да работят заедно по проекти от всяка точка на света. Включените продукти в AEC Collection са безценен инструмент за всеки професионалист в архитектурната, инженерната или строителната индустрия.

Архитектурно BIM проектиране и визуализации.

Revit е ефективен BIM (Building Information Modeling) софтуер, който ви помага да рационализирате процеса на проектиране. Продуктът ви позволява да създавате точни 3D модели на сгради, конструктивни елементи, както и да обединявате и в обща среда отделни модели.

Revit има една основна разлика с AutoCAD, когато става дума за работа над един проект от няколко души. Продуктът позволява едновременна работа над един файл. Това бива осъществено чрез продукта BIM Collaborate Pro и създаването на „Централен модел“, на който се обновяват направените промени. Потребителите същевременно обновяват своето „Локално копие“ и Централен файл, като използват опцията „Sync with Central”. В резултат на този подход екипът на проекта ще може да си сътрудничи пълноценно.

sinhronizirane-i-centralen-lokalen-model

Revit предоставя на потребителите си възможности за създаването на 3D визуализации. Макар че, продукти за 3D моделиране и анимация като 3Ds Max, са полезни в специфични индустрии, Revit спестява много време от вкарване на модел в друга програма. Възможностите на Revit за избиране на изглед от всякакъв ъгъл, перспектива, както и вътрешни изгледи, в комбинация с редица добавки (Plug-in, в днешно време и AI) дават на строители и архитекти бърза опция да създадат на клиентите си ясна представа за крайния продукт.

revit-render

Кадри от различни приставки за визуализации на Revit. 1. Autodesk Cloud Rendering, 2. Revit Native Rendering, 3. Enscape, 4.V-Ray, 5. Lumion, Twinmotion

Оперативната съвместимост на Revit с други продукти на Autodesk, като AutoCAD или FormIt, както и с многобройните приставки, разработени от други софтуерни компании и програми, улеснява сътрудничеството между множество екипи и дисциплини.

Generative Design в Revit

Generative Design e полезна добавка към Revit, която опитмизира проектирането, помагайки намирането на пространствени решения.  Въвеждайки ограниченията на дадено пространство и крайна цел, Generative Design анализира, тества и изчислява практични решения върху специфични критерии, с които човешкият капацитет се сблъсква.

generative-design

Например: Целта е да се проектира паркинг, в който да се поберат максимално много места, както и движението да бъде най-безопасно и бързо за предвижване. Когато се зададат целите и параметрите на помещенията, компютърът генерира повече опции за кратко време, от колкото проектант би могъл да достигне и обоснове.

generative-design-parking

Това е начинът, по който Generetative Design спомага решенията в контекста на даден модел. Достъпът до тази приставка за Revit е наличен само за потребители на AEC Collection, а за отделен достъп сходна функция е Dynamo за Revit.

2D и 3D проектиране и дизайн

AutoCAD е софтуерна програма за компютърно проектиране за 2D и 3D проектиране и чертане. Още от далечната 1982 г., когато излиза първата версия на AutoCAD до ден днешен софтуер се е превърнал в индустриален стандарт и е най-широко използваната CAD платформа в световен мащаб. AutoCAD е основен компонент на инженерната и архитектурната индустрия, тъй като позволява на потребителите бързо да създават подробни чертежи и документи. AutoCAD предоставя множество предимства.  Продуктът е важен и много ефикасен заради:

  • Лесна корекция: За разлика в миналото, когато една корекция на чертеж би коствала доста време и хаос, AutoCAD дава възможности за лесна промяна на даден проект.
  • Продуктивност: Изчертавайки веднъж полезен компонент (например система за дограма), възможността този елемент да бъде запазен като блокче и използван отново и отново наготово става незаменим помощник в работата с AutoCAD.
  • Прецизно чертане: Широкият набор от Точки на захващане на обекти (SNAPS), стиловете на линии и лентата с помощни функции на AutoCAD са решение за всяка нужда от прецизиране.

AutoCAD e приложима в редица специалности – архитектура, строителство, интериорен дизайн, изящно изкуство (скулптури и дърводелство). Тя предлага съвместимост с други софтуерни програми, интегрирани инструменти за преглед, опции за 3D визуализация и персонализирани потребителски функции.

Infrastructure-design

Инфраструктурано BIМ проектиране

Civil 3D е BIM софтуер за проектиране на пътища, магистрали, мостове, железопътни линии и др. инфраструктура. Работи на базата на интелигентен модел, в който различните елементите от проекта са взаимносвързани така, че промените в един аспект се отразяват динамично из целия модел. Програмата позволява на потребителите да изготвят сложни 3D съоръжения, спомагащи всичко, свързано с инфраструктурата на града.

Infraworks е софтуер за инфраструктурен концептуален дизайн, който ви помага да моделирате проектите си в контекста на реалния свят. Агрегирайте обеми от данни за генериране на богати на информация контекстни модели. Рационализирайте процесите с инструменти за концептуален дизайн, които включват инженерни принципи. Използвайте завладяващи визуални ефекти, за да оцените вашите проекти и лесно и ясно да представите проекта си на заинтересованите страни.

Navisworks е продукт, който позволява комбинирането на няколко модела (от различните части на даден проект – архитектурна, инженерна, техническа и тн) в един общ 3D модел. По този начин той създава един общ поглед над желания резултат , анализира потенциални грешки и конфликтни точки, осигурявайки достатъчно информация на предстроителен етап.

Ползите от използването на Autodesk AEC

AEC Collection е първата абонаментна програма , която предлага на архитекти, дизайнери и инженери широк набор от различни софтуерни продукта. Абонирайки се за колекцията, вие си осигурявате достъп до над 20 водещи в индустрията софтуерни програми и услуги за 2D, 3D и BIM проектиране и създаване на визуализации. Тя предоставя също така ценови предимства пред това да закупите по отделно включените в него продукти. С абонамент за AEC Collection спестявате до 80% от разходите спрямо това да закупувате продукти по отделно. В нея е включено и Autodesk Docs – облачно пространство, което позолява автоматично обновяване на работните файлове след всяка направена корекция. По този начин пряката комуникация и обмен на актуални файлове оптимизира работния процес и намаля шансовете за грешки при проектиране.

Обобщавайки AEC Collection, може да се твърди, че наборът от достъпни и специално продукти оптимизира работата между отделните звена в строителството. AEC Collection се характеризива с висока ефективност, достъпен формат на комуникация и опериране с данни за всеки етап от работа.

 

Бъдещето е тук. Готови ли сте?

Каниско Технолоджи ЕООД се ангажира да защитава и зачита поверителността ви. Ние ще използваме предоставената от вас информация за изготвяне на ценови оферти, предоставяне на пробни версии, услуги и новини относно продуктите, които би представлявали интерес за вас.
CAD / BIM решения за инфраструктурно проектиране, архитектура, машиностроене, проектиране и рехабилитация на пътища, водоснабдителни и канализационни системи, топлопроводи, енергетика.

Работно време:

Понеделник - Петък: 10ч. до 18ч.
Събота - Неделя: Почивка.

Телефон за връзка:

Отдел продажби: 0887-53-23-21; 0877-43-59-58
Отдел поддръжка: 0877-663-630

Имейли за контакт:

Основен имейл: info @ kanisco.com
Техническа поддръжка: support @ kanisco.com

Партньор за е-продажби:

Сайта е създаден и се поддържа от

Всички права запазени ® 2023 - Петершинег енд Каниско България ЕООД