fbpx
НОВ ПРОДУКТ: ProtaStrucutre - софтуер за структурен анализ и проектиране.
Дата: 10/03/2023
Час: 17:18

Как да създавате реалистични визуализации директно в Fusion 360?

Искате ли да преминете на следващо ниво при визуализирането на Fusion 360? Намираш се на правилното място! Нека да разгледаме някои съвети и трикове.

Съдържание

There are no headings in this document.

Има три съвета, върху които се фокусира горният видео урок – материали, осветление и среди. Нека преминем през всеки от тях.

Има три съвета, върху които се фокусира горният видео урок – материали, осветление и среди. Нека преминем през всеки от тях.

Настройки на материалите

Първата стъпка при създаването на реалистични визуализации е избирането на правилния материал, който да съответства точно на това, от което е направен продуктът. За да направите това, започнете, като щракнете върху иконата “Appearance” в менюто. В примера от видеото е избран материал от стомана, защото продукта е направен от стомана. За да намерите материала, отидете в Steel и изберете Steel Satin, след което го плъзнете и пуснете върху един от обектите. След това повторете тази стъпка за другите части със съответните им материали. В този пример също така изследваме титанов нитрид.

Настройки на осветлението

Следващият фактор, който трябва да вземете предвид при създаването на визуализации, е осветлението. В края на краищата, ако визуализацията не е добре осветена, тя няма да изглежда реална. За да регулирате осветлението, отидете в “Scene Settings” и след това в “Environment Library“, където може да видите всички видове светлини.

ВАЖНО: Използвайте филирани или заоблени ръбове вместо остри такива. Това ще подобри качеството на вашите визуализации.

В този пример частта е сива, както и фонът и е нужно да добавим малко контраст. За да направите това, отидете в настройките и променете цвета на бял, така ще променим фона и продукта ще изпъкне по-добре.

Използването на HDRI, или изображения с висок динамичен обхват, е друг начин осветлението ви да достигне следващото ниво на качество. Ако посетите уебсайта PolyHaven.com и щракнете върху Browse HDRIs (Преглед на HDRI), ще видите много изображения, всяко от които с четири сфери на преден план – стъклени, керамични, метални и пластмасови. Забелязвате ли как четирите сфери изглеждат различно във всяко изображение? Това се дължи на HDRI изображението, което се отразява от различните материали. В зависимост от това кое HDRI изображение използвате, ще получите различен резултат на рендиране.

Така че един от съветите при използването на HDRI е, да намерите изображение, което е подобно на това, което се опитвате да визуализирате. След това разгледайте металната сфера във всяко от изображенията и изберете кое от тях ви харесва най-много. След това щракнете върху Downloads в горния десен ъгъл и оставете зададената по подразбиране разделителна способност 4K (8k или 16k няма голяма разлика). След като се изтегли, върнете се във Fusion 360 и щракнете върху Replace Custom Environment (Замяна на потребителска среда). Ако е необходимо, регулирайте яркостта на изображението и позицията на HDRI.

Настройки на околна среда

Третият съвет, разгледан в този урок, е да поставите вашия елемент в реалистична среда. Например, ако сте моделирали тостер или кафемашина, поставете ги на кухненски плот. Ако сте моделирали бормашина, поставете я върху работна маса. За да направите това по реалистичен начин, поиграйте си с диалоговия прозорец “Appearance“. Там ще откриете функции като Diamond Plate (Диамантена плоча), Ground PLane (Шлайфана плоскост), Steel Satin (Сатинирана стомана) и други – всички те могат да променят външния вид на средата ви.

Друг съвет е да използвате “Depth of Field“, така камерата ще се фокусира върху обекта на преден план, а фона ще остане размазан. Това се наблюдава доста често във фотографията. В

Създаване на финален рендер

След като настроите сцената си, използвайки тези съвети за материали, осветление и околна среда, е време да създадете своята визуализация. С Fusion 360 може да рендерирате в облака или локално на вашия компютър. Винаги е вълнуващо да видите крайния резултат!

Бъдещето е тук. Готови ли сте?

Каниско Технолоджи ЕООД се ангажира да защитава и зачита поверителността ви. Ние ще използваме предоставената от вас информация за изготвяне на ценови оферти, предоставяне на пробни версии, услуги и новини относно продуктите, които би представлявали интерес за вас.
CAD / BIM решения за инфраструктурно проектиране, архитектура, машиностроене, проектиране и рехабилитация на пътища, водоснабдителни и канализационни системи, топлопроводи, енергетика.

Работно време:

Понеделник - Петък: 10ч. до 18ч.
Събота - Неделя: Почивка.

Телефон за връзка:

Отдел продажби: 0887-53-23-21; 0877-43-59-58
Отдел поддръжка: 0877-663-630

Имейли за контакт:

Основен имейл: info @ kanisco.com
Техническа поддръжка: support @ kanisco.com

Партньор за е-продажби:

Сайта е създаден и се поддържа от

Всички права запазени ® 2023 - Петершинег енд Каниско България ЕООД