fbpx
НОВ ПРОДУКТ: ProtaStrucutre - софтуер за структурен анализ и проектиране.
Дата: 23/12/2022
Час: 10:49

Как да създавате и визуализирате снежна сцена в D5 Render Pro?

Какви са предизвикателствата, както пред дизайнера и така и пред софтуера по време на създаване на снежна сцена и как да се справим с тях?

Съдържание

There are no headings in this document.

Предизвикателства на снежния рендер

В ландшафтния дизайн снежните пейзажи често внасят особена романтика, тъй като могат да събудят много приятни спомени в съзнанието на хората. Самото изграждането на реалистичен снежен пейзаж не е толкова романтично, защото поставя предизвикателства както пред дизайнера, така и пред софтуера за визуализация. Днес ще споделим с вас някои трикове за създаване на добър снежен пейзаж с D5 Render Pro.

Изтеглете примерния проект от тук.

D5-render-snow-kanisco-blog

Този модел на снежна повърхност, вече има много детайли по своята повърхност. Може да видите, че има и естествен контраст между светлината и сянката. За да не нарушим първоначалната му красота, трябва да помислим два пъти, преди да добавим други декоративни елементи, например покрити със сняг дървета или къщички, които да се съчетаят със снежния пейзаж.

Мнозина биха включили директно ефекта „Snow“ от „Environment“, след като импортират постройки или дървета. И все пак това не е идеалното решение, тъй като ще покрие оригиналните детайли на нашия деликатен модел на снежната земя. А покривът на къщичката ще има много скромен снежен ефект по този начин.

637b0ec5359e1d0561a128c4_2-p-500 637b0ec5e055f0e08fd2a0bd_3-p-500

Освен това този метод ще накара снега да се утаи равномерно върху повърхността на дърветата и планините, което е невъзможно в реалния свят поради влиянието на гравитацията, вятъра, слънчевата светлина и много други фактори.

Използване на Decals (Стикери)

Затова правилния подход е да използвате снежни „Decals“ от библиотеката с материали и модели на D5. Те са като стикери, които могат да се прикрепят към повърхността на модела Ви.

decals-in-d5-render-pro

Плъзнете и пуснете двата безплатни снежни стикера върху покрива на постройката. Регулирайте размера и позицията им според нуждите си. Повторете това върху дърветата и планините, което ще им придаде вид, че снегът откъм едната страна се е разтопил.

decals-in-d5-render decals-in-d5render-2

Всичко е готово! Сега снежният пейзаж изглежда естествено и изящно.

snow-render-ready

Благодарим на Light Architecture, за споделято на този съвет и красив демо файл със снежен пейзаж.

Какви са предизвикателствата пред дизайнера и пред софтуера при създаване на снежен пейзаж и как да ги преборим.

 

Бъдещето е тук. Готови ли сте?

Каниско Технолоджи ЕООД се ангажира да защитава и зачита поверителността ви. Ние ще използваме предоставената от вас информация за изготвяне на ценови оферти, предоставяне на пробни версии, услуги и новини относно продуктите, които би представлявали интерес за вас.
CAD / BIM решения за инфраструктурно проектиране, архитектура, машиностроене, проектиране и рехабилитация на пътища, водоснабдителни и канализационни системи, топлопроводи, енергетика.

Работно време:

Понеделник - Петък: 10ч. до 18ч.
Събота - Неделя: Почивка.

Телефон за връзка:

Отдел продажби: 0887-53-23-21; 0877-43-59-58
Отдел поддръжка: 0877-663-630

Имейли за контакт:

Основен имейл: info @ kanisco.com
Техническа поддръжка: support @ kanisco.com

Партньор за е-продажби:

Сайта е създаден и се поддържа от

Всички права запазени ® 2023 - Петершинег енд Каниско България ЕООД