fbpx
НОВ ПРОДУКТ: ProtaStrucutre - софтуер за структурен анализ и проектиране.
Дата: 16/05/2023
Час: 12:26

Новости в Revit 2024 – част 1

С настъпването на пролетта и разцъфването на цветовете, Autodesk представя тазгодишните си софтуерни продукти. В тази статия отговоряме на върпоса „Какво ново може да ни даде Revit? “. Може и да звучи странно, но Revit 2024 е грижливо спретнат и пълен с позитиви за работния процес. Свързване на модели за координация Revit вече може да […]

Съдържание

There are no headings in this document.

С настъпването на пролетта и разцъфването на цветовете, Autodesk представя тазгодишните си софтуерни продукти. В тази статия отговоряме на върпоса „Какво ново може да ни даде Revit? “. Може и да звучи странно, но Revit 2024 е грижливо спретнат и пълен с позитиви за работния процес.

Свързване на модели за координация

Revit вече може да свързва голям брой файлови формати, съхранявани в Autodesk Docs/BIM 360, чрез свързан координационен модел. Тези модели се представят в Revit като  лекотена геометрия и могат лесно да бъдат навигирани. Това улеснява работния процес при сътрудничество, като не излага IP на потребителя на опасност.

Могат да се избират поделементи, чиито свойства и настройки да се променят от панела Properties.

Свързване на модели за координация.

Ето и важна новина, с тази нова функция не само може да се свързва модел на Revit, но може да се свързва различни версии на модели на Revit. Например, ако главният модел е на Revit 2024, то той може да се свърже с модел Revit 2022, без да е необходимо да обновява стария модел на по-нов. Това е един начален отскок на наболял проблем на Revit, установен в практиката.

Revit Cloud Collab мениджмънт на кеш данни

При използването на BIM 360/Autodesk Docs за хостване на модели в облака, файловете се синхронизират локално чрез Autodesk Desktop Connectior за подобряване на производителността. До този момент локалният път на файла не можеше да се променя. С излизането на Revit 2024 Autodesk дава възможност за по-ефективна конфигурация при работа в екип, като опериращите могат да изберат хранилището на споделения модел в облака.

Например: Ако вашият компютър разполага с 2 диска – C: (оперативен) и D: (просторно хранилище) до сега нямаше как да посочите локалното хранилище на BIM 360 да бъде в различен от оперативния. Сега файловете могат да бъдат съхранени на персонализирано местоположение.

Revit Cloud Collab мениджмънт на кеш данни.

Нов базов модел и Проектен шаблон

Нов базов модел за Revit 2024

Различни типове шаблони

Базовият модел е пример за проект със смесено предназначение, създаден с помощта на Revit. Моделът включва 7 свързани други модела на различни фази от създаването му и различните типове: архитектурна, конструктивна, ел. инсталации, ОВК част, ВиК.

Revit 2024 предлага нов мултифункционален шаблон (Metric All Discipline и Imperial All Discipline). В предните версии се срещаха шаблони за конкретни дисциплини, чиито заредени фамилии, настройки и инструменти не биха били практично функционални за всяка цел. С новия стартов пакет са включени нови изгледи, подобрени шрифтове и фамилии, заредени за всяка категория.

Потребителски интерфейс

Потребителският интерфейс претърпява малък, но услужлив набор от промени. Повечето от иконите са обновени, като работят с опцията „Dark theme“. Тъмният изглед (Dark theme) може да се комбинира, както с тъмно работно поле, така и с бяло спрямо предпочитанията. Проектният браузър (Project browser) е напълно обновен и вече разполага с търсачка с горната си част.

Потребителски интерфейс, черна тема.

Нов потребителски интерфейс, черна тема.

Нов проектов мениджър

Сигурност при макросите в Revit

В тази версия на програмата макросите са по начало изключени за по-пълна защита. От менюто Revit Options могат да бъдат променяни собственоръчно при нужда.

Сигурност при макросите в Revit

Промяна на Всички редове в таблици

Когато дадена таблица е избрана, има няколко опции в панела с опции, с които размер и завъртане могат да бъдат дефинирани едновременно по всички редове.

Промяна на Всички редове в таблици

Създаване на облачни ревизии (Revision Cloud)

Вече има възможност за бързо и лесно добавяне на информацията за всеки облак в таблица. По този начин може ефикасно да се правят промени или директно да се коригират полета от таблицата, ако е необходимо.

Облачни ревизии (Revision Cloud)

Отваряне на лист директно от свързан изглед

Ако даден изглед е вкаран в лист, то този лист може да бъде бързо отворен чрез десен клик и “Open Sheet”.

Отваряне на лист директно от свързан изглед

Няколко изгледа и таблици могат да бъдат поставени едновременно на лист чрез плъзгане от Браузъра на проекта или чрез избиране на няколко елемента от диалоговия прозорец „Select View“ .

Можете да използвате функцията за търсене в диалоговия прозорец Select View (Избор на изглед), за да намерите лесно изгледите или таблиците, които искате да поставите на листа. След избора изгледите и графиците се позиционират на плочки върху курсора, за да се даде възможност за по-лесно подреждане в листа. Възможно е изгледи да бъдат местени между листовете само чрез плъзгане.

Поставяне на няколко изгледа

Два изгледа в план

2D компоненти и разположението им спрямо фамилии

В предишни версии начинът, по който 2D елементите се показваха в редактора на фамилии, проектите и отпечатаните/PDF продукти, беше непоследователен. Подобренията в тази версия гарантират, че елементите се показват последователно навсякъде.

Контролите за Draw Order (ред на изчертаване) за 2D елементи вече са налични в редактора на фамилии за всички категории фамилии. Преди това контролите за реда на изчертаване бяха достъпни само при работа с фамилии детайли, анотации или профили.

2D компоненти и разположението им спрямо фамилии

Сортиране на проектните параметри

Параметрите на проекта са подредени по азбучен ред в диалоговите прозорци за свойствата на типа и обекта. Преди това параметрите на проекта бяха подредени по дата/час на създаване, а сега параметрите на проекта са подредени по азбучен ред в диалоговите прозорци за тип и свойства на обектите.

Промяна на размера на диалоговите прозорци

С новия Revit 2024 21 диалогови прозорци биват подобрени и подлежат на промяна в размера:
Decal Types, Check Spelling, Keynotes, New Legend View, New Drafting View, New Plan, Save Selection, Load Selection, Detail Levels, Halftone/Underlay, Create Group, Export Image, System Color Schemes, Import Lineweight, Workplane, Insert 2D Elements, eTransmit, Starting View, Element IDs of Selection, Edit Label

Очаквайте втора част на статията, където ще говорим за новостите в различните направления.

Бъдещето е тук. Готови ли сте?

Каниско Технолоджи ЕООД се ангажира да защитава и зачита поверителността ви. Ние ще използваме предоставената от вас информация за изготвяне на ценови оферти, предоставяне на пробни версии, услуги и новини относно продуктите, които би представлявали интерес за вас.
CAD / BIM решения за инфраструктурно проектиране, архитектура, машиностроене, проектиране и рехабилитация на пътища, водоснабдителни и канализационни системи, топлопроводи, енергетика.

Работно време:

Понеделник - Петък: 10ч. до 18ч.
Събота - Неделя: Почивка.

Телефон за връзка:

Отдел продажби: 0887-53-23-21; 0877-43-59-58
Отдел поддръжка: 0877-663-630

Имейли за контакт:

Основен имейл: info @ kanisco.com
Техническа поддръжка: support @ kanisco.com

Партньор за е-продажби:

Сайта е създаден и се поддържа от

Всички права запазени ® 2023 - Петершинег енд Каниско България ЕООД